Crowdfunding met OAMKB

Crowdfunding biedt bedrijven nieuwe kansen om de financiering voor nieuwe projecten te verwerven. OAMKB ziet de mogelijkheden en ondersteunt dit. Omdat we al veel ervaring hebben opgedaan met crowdfundingplatformen kunnen we snel en effectief reageren. De kans dat het crowdfundingtraject succesvol zal verlopen wordt hiermee een stuk groter. Ben je al klant bij OAMKB en laat je je aanvraag door ons begeleiden, dan wordt via crowdfunding meteen € 500,- in je bedrijf terug geïnvesteerd.

Eerste screening

Crowdfunding is voor veel projecten geschikt, maar niet voor alles. Voorwaarde is dat door je investering je omzet en winst zodanig moeten stijgen dat je de investering binnen de afgesproken tijd kunt terugbetalen, compleet met de rente. Hierdoor valt crowdfunding af als je een doorstart wilt financieren, reparaties wilt laten uitvoeren of je huidige omzet op het huidige niveau wilt houden. Ook projecten waaraan geen winstoogmerk verbonden is af. Natuurlijk zijn in voorkomende gevallen uitzonderingen mogelijk, maar hiervoor is wel nader onderzoek nodig. Waar crowdfunding in ieder geval wel geschikt voor is: het investeren in nieuwe diensten, nieuwe producten in de nieuwe digitale economie.

Je crowdfundingaanvraag moet op de eerste plaats dus worden getoetst op haalbaarheid. In deze toetsing worden verschillende factoren meegewogen:

De weging van al deze factoren leidt tot een schatting van de haalbaarheid van je plannen. Omdat we met je meedenken zoeken we naar oplossingen die bij je onderneming, je project en de financiering aansluiten. Deze eerste haalbaarheids-screening wordt door ons verricht voor € 350,-

Opzet van het traject

Investeer je € 500,- dan voeren we de volgende stappen voor je uit:

Plannen met succes

Het is begrijpelijk dat crowdfundingplatformen de investeerders de nodige zekerheden verschaffen, door bijna altijd een procesbegeleiding te eisen op financieel terrein, in alle fasen van de aanvraag. OAMKB heeft in samenwerking met Geldvoorelkaar een onderscheidend crowdfundingtraject, waarin we drie mogelijke gradaties onderscheiden: Traject Brons, Zilver en Goud. De aangeboden gradaties variëren van standaardaanvraag tot complexere aanvragen. Elk aangeboden traject is inclusief alle noodzakelijke acties, vanaf het initiële opstellen van het ondernemingsplan tot het moment dat alles geëvalueerd wordt.

Hoe verloopt het crowdfundingtraject?

Het crowdfundingtraject doorloopt de volgende stappen:

Traject Brons, voor € 2500,- *)

Bij een standaard crowdfundingtraject gebruiken we Traject Brons, voor een bedrag van €2500,- *). Traject en bedrag bieden je al 99% zekerheid over een succesvolle gang van zaken. In dit traject zorgen we voor een nog betere aanscherping van businessplan en begroting. Onze begeleiding loopt tijdens het hele investerings- en erop volgende groeiproces.

Dit komt neer op:

Traject Zilver, voor €4500,- *)

Bij een bijzondere aanvraag gebruiken we Traject Zilver, voor € 4500,- *). Het gaat hier om aanvragen die buiten de standaardtrajecten vallen. Om succes mogelijk te maken heb je de beste adviseurs, en dus die van OAMKB, nodig om alle mogelijkheden te onderzoeken. De samenwerking tussen Geldvoorelkaar en OAMKB zorgt voor het nodige efficiënte overleg. Komt uit de screening dat je plannen en project inderdaad een grote kans op succes hebben, dan kan dit crowdfundingtraject worden ingezet.

Dit komt neer op:

Traject Goud, voor € 7500,- *)

Traject Goud voorziet in een all-in crowdfundingtraject inclusief een marketingplan. De kosten: €7500,- *). Traject Goud komt in beeld voor grotere ondernemingen, die de crowdfunding in willen zetten voor de investeringen plus de erop volgende marketingcampagne. De expertise van OAMKB op verschillende terreinen maakt dat je de beschikking hebt over de allerbeste adviseurs. Denk aan experts in accountancy, financiering, marketing, finance & control. Al deze expertise bij elkaar levert een optimale crowdfundingcampagne op.

Dit komt neer op:

Let op

*) Wie al klant is bij OAMKB krijgt op Traject Brons, Traject Zilver of Traject Goud een korting van 25 %. Ook als je voor een jaar een maandabonnement afsluit voor financieel advies en een geautomatiseerde administratieve verwerking van je gegevens (voor € 95,- per maand, exclusief modules) krijg je deze korting.

**) Wordt je haalbaarheid screening negatief beoordeeld, dan wordt alleen het bedrag van €350,- berekend.
 

Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?